Ulf Uno

UlfE-post: ulfuno@youwish.se

Namn: kort och gott Ulf  Uno
Ålder: minst 25
Instrumentägare till: 1 Fender Stratocaster, 1 Ibanez, 1 Fender acoustik, 1 Telecaster, 1 Aria akustisk. Samtliga guror är fabriksstämda. 1 nästan alldeles ny SM 58 hade jag men den blev stulen på påskafton i Ludvika av någon som behövde den bättre än jag. Det finns även en banjo och en illröd ukulele i samlingen.och en minigura av märket Yamaha, som man kan ha med i bilen. Jag har kompletterat med TRÅDLÖST in-ear och mick 🙂
Huvuduppgift: självutnämnd kapellmästare, med all rätt …
Musikkarriären (?) började med trumpet i 3:e klass och övergick till sång, gitarr och dansmusik med Brassarna från Säter/Solvarbo under en betydande del av 70-talet. Under denna intensiva period bevistade vi de flesta folkparker, bygdegårdar, hotell och resturanger i mellansverige.

Under några år i början av 1990 blev det solosång & gitarr i ”coverbandet” Hobbies, med rutinerade musiker från Säter och Borlänge spelandes dansbar 50-, 60- och 70-talsmusik.
Efter ca 20 år fick jag någon form av återfall och gjorde och gör någon gång något inhopp i Gibbs (tidigare Brassarna), som f.ö. då och då förstärks med bröderna Micke och Cliff Sjursven från Avesta.
Sensommaren 1999 bildades coverbandet 14u2 som spelade flitigt fram till okt- 05.
Efter 32 år så blev det våren 2010 en come back i det gamla gänget Brassarna, vid en oerhört trevlig tillställning i Solvarbo bystuga. Det ” satt verkligen som en smäck”
Jocke Åslund, vår egen ”Mr Hammond”, vickade på klaviatur i 14u2, kände sig oerhört sugen på att starta ett alldeles eget band och föreslog en ny konstellation, innehållande bl.a. JanE & MickE från 14u2 vilket kändes OERHÖRT spännande och kul.
Lille Pettsson kom in i bilden i början av 2006, sedan Brandrockarna hade slocknat, och har infört ett MYCKET hårdare stuk i repertoaren – t.ex. ”Högt över havet”, 🙂
Nu var det helt klart – U Wish! hade bildats
Det här är ta mig tusan det roligaste man kan göra – med kläderna på !!!
Musikalisk förebild: Finns det?

Generell förebild : Vad är det?
Extramaterial:
Jag, Paul McCartney (-42), Magnus Uggla (-54), Alison Moyet (-61) & Klaus Wunderlich (-31) fyller år på samma dag (18/6).
18 juni 1815 – Slaget vid Waterloo där Napoleon I av Frankrike besegrades.