Petsson

Pettsson

E-post: pettsson@youwish.se

Namn: Pettsson (Bengt-Magnus för vissa)
Ålder: 35 (är man gubbe nu?)
Kön: Ja
Dricker: Hmm väldigt sällan nu för tiden men det tar bättre 🙂
Äter: För mycket
Gud: Ian Paice
La familia: Har 2 underbara söner Liam och Noel och även en liten tjej vid namn Eyla… Och JA jag vet att det är så bröderna Gallagher  i Oasis heter men då hade vi redan bestämt oss för namnen när vi upptäckte det… Har även en helt underbar flickvän… Love Ya Jackie!
Bästa sägning på spelning: Kän jo pleeese pott ån another pressure (sagt av en skitfull kille i vasaloppstältet när vi dessutom inte hade spelat på typ 20 min utan vi hade redan plockat ner alla saker så det var en discjockey som körde tryckare (pressure).
Spelar: Pearl masters custom, ett lila set med guldhardware ser ut som en liten bordell nästan. 24″ 16″ 12″ och en sonor 14″ trävirvel som låter helt underbart! Sen har jag även fått tagit fram SM58:an igen i detta band… KUL! Skönt när man får ta överstämmor igen så man får huvudvärk resten av kvällen… Sen har jag även fått det stora förtroendet att sjunga liiiidsång på judas priest ”breaking the law” och numera även ”staten och kapitalet” Tack till Ulf Uno för att du gav med dig till slut… Kul!
Lite ointressanta fakta:
När min faster började grina för jag spelade så vackert på kastrullerna hemma när jag var runt 1 år så var min framtid utstakad.
Min far köpte mig ett trumset när jag gick i 4:e klass, ett ljusblått Roy. Så när jag gick i 6:e klass så spelade jag med min far i säterdalen för alla pensionärer…  Vilken duo!
Sen har karriären gått spikrakt uppåt genom bla band som:
Hector (ett kultband från gustafs, tack Mats Östlund och Reidar detta kassettband har spridits sverige runt kanske inte var att vi var så bra…)
Gunmetal (kan det bli hårdare? …Hmmm det kan det nog bli… En variant av Hector)
Lars-Ingvars Orkeeester (spelade för gratis öl så min bror fick alltid åka förbi bankomaten, för hans dåvarande dam trodde han fick betalt för att va med hehe )
Empty Suites (Fortsättning av ovanstående orkester… Svängigt band med Apen, Fräsen, Thord-Tony och min bror Lars-Ingvar det svåraste var bara att lyckas få Fräsen att inte klä av sig naken under gigen.)
3 Per (företagsrockband från musikaffärn med bla Kaj Podgorski på sång vi ”repade” 15 min på musikaffärn innan vi gick och spelade)
Loosers corner (Arbetsnamn på band med Laban, Micke Berglund, Tony och Göran Printz, vi repade bara 2 gånger men det lät bra)
Novocain tongue (eget material, jäklig coolt faktiskt… Vi spelade bla med Nanne Grönvall och Lenny norman kl 11 en lördag på kupolen… hmm ett äldre par klagade redan under soundchecken för att dom inte kunde handla i lugn och ro…)
Brandrockarna (coverband med Gåsen, Öppa, Hedda och Haga mfl, en massa spelningar blev det under åren, tror vi gjorde ca 70-80 per år… Bla Sälen, Idre, Öland och vildmarkshotellet i Långserud där vi fick låta som ett bra dansband för dom skäggiga gubbarna i cowboyhatt som drack öl ur tillbringare… Det var uppstoppade djur på väggarna hmm… Tack för åren med er! Ring inte mig jag ringer er!)
Sen har man varit med i ett ANTAL sammansättningar som inte haft namn eller inte bör nämnas med namn.
Har även setts (eller mera hörts kanske) som inhoppare i flertalet band.
Värt att veta: Har varit erbjuden att lira heltid med SMAJL ett modernt dansband från trakten som bla bubblat på svensktoppen om jag inte minns fel… Men tackade nej ty pastellskjorta och ett stort leende inte är riktigt min grej hehe. Nejdå det är trevliga masar och det lät kalasbra!
Har även sjungit i ”Made of iron” ett maiden coverband från borlänge.
Jag står väl till en del i alla fall för att repertoaren har tagit en lite tyngre vändning *flin* eller vid närmare eftertanke så kanske jag står för många schlagers också…
Eftersom det är jag som är ”Junior” i detta band så är det även jag som försöker få gubbarna att rocka till sig lite kolla in bla JanE när han tar sina poser med basen! Det ska va minst 1.20 mellan benen…Jag tjatade bl.a. till mig att få spela ”Högt över havet” och den rockar ju riktigt fett
Som en gammal vän till mig en gång sade:
Hårdrock å pingis!